Hikayemiz

Kağıt gemiler… Hepimizin ilk teknesi.

Halatlarımızı çözüp avara ettiğimiz her yeni gün, sanki ilk kez denize açılıyormuşçasına heyecanlanıyoruz. Çocukluğumuzdaki kağıt gemilerimizi, onun suya değdiği ilk anları ve  onunla denizleri aşma hayallerimizi hep içimizde barındırıyoruz. İstisnasız her birimizin ilk teknesi olan bu kağıt gemilerimizden ilham alarak Ekim 2022’de kurduğumuz PAPER BOAT Sailing denize açılmaya hazır!

Bizler

Yenilikçi, uzman ve duyarlı

Bizler Açık Deniz Akademi bayrağı altında tanışan beş denizciyiz. Deniz tutkumuzu, kara ve denizdeki geçmiş deneyimlerimizle harmanlayıp yepyeni bir girişimde, PAPER BOAT Sailing’de buluştuk. Bizi ve bu girişimi hep hızlandıran cenovamız Mehmet, dengede tutan ana yelkenimiz Bilal. Dümenlerden birinde Eda Hoca, diğerinde Gürkan Kaptan var. Teknemizin taktisyeni ise hepimizin hocası, Murat Hoca.

Sürdürülebilir Yatçılık

Sürdürülebilir yatçılık, denizcilik aktivitelerinin çevresel etkisini en aza indirmeyi ve su üzerinde sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmeyi amaçlayan bir denizcilik yaklaşımıdır. Bu, teknelere güç sağlamak için rüzgar, güneş veya hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasını, atıkları azaltmayı ve gemide çevre dostu ürünler kullanmayı, sorumlu balıkçılık yapmayı ve deniz yaşam alanlarına zarar vermekten kaçınmayı ve deniz yaşamına ve ekosistemlere saygı duymayı içerir.

Sürdürülebilir yatçılık aynı zamanda denizciler arasında çevre sorunları konusunda eğitim ve farkındalığın teşvik edilmesini ve onları su üzerinde ve dışında sürdürülebilir uygulamaları benimsemeye teşvik etmeyi içerir. Bu, topluluk temizleme çabalarına katılmayı, yerel koruma kuruluşlarını desteklemeyi ve deniz ortamlarını koruyan politikaları savunmayı içerir.

Sürdürülebilir yatçılık önemlidir çünkü deniz ekosistemlerinin sağlığı ve gezegenimizin sürdürülebilirliği için çok önemli olan insan faaliyetlerinin okyanus üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı olur. Sürdürülebilir yatçılık uygulamalarını benimseyen denizciler, okyanuslarımızın gelecek nesiller için korunmasını sağlamaya yardımcı olabilir.